Recept: Ouderwetse pepernoten

Recept: Ouderwetse pepernoten

Ingrediënten:

  • 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad

Oventemperatuur:

  • 200 graden Celsius

Bereidingswijze:

  • Doe de honing, het ei, de kruiden,  en het anijszaad in een kom. Zeef het bakmeel boven de kom en meng alles goed door.
  • Laat het deeg 1uur afgedekt in de koelkast rusten.
  • Leg het eeg na een uur op een met bloem bestoven werkblad en vorm repen van het deeg.
  • Snij de repen in dobbelsteenblokjes
  • Bak ze ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
  • img_20151202_171302.jpg

 

 

 

 

 

Advertenties