Klomp Creatie's

Recept: Banaankwarktaart met chocolade hagelslag

Dit is een eigen recept.

Bodem

Ingrediënten:

  1. 300 gram noten ( Alesto zak 200gr van de Lidl)
  2. 150 gram dadels
  3. 25 gram boter gesmolten ( ik gebruik roomboter)

Vulling

Ingrediënten:

  1. 500 gram kwark
  2. 3  rijpe bananen
  3. 2 zakjes agar agar ( Lima)
  4. 200 ml water
  5. hagelslag (op gevoel)

Bakvorm: taartvorm bekleed met bakpapier Ø 24cm

Granering: 1 banaan en een handje chococallets ( Callebaut, melk callets)

Bereiding

  • Hak de noten en dadels in de blender klein.
  • Gooi het notendadelmengsel in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel de mix over de bodem en druk alles goed aan. Zet hem daarna in de koelkast.
  • Prak de bananen fijn. Ik heb het gedaan in dezelfde kom als waar ik mijn notenmengsel in had.
  • Roer de kwark door de bananen.
  • Voeg op gevoel de hagelslag toe, zodat je een leuk gespikkelde effect krijgt.
  • Doe de 2 zakjes agar agar in een pan met het water. Zet de pan op het vuur zodat de agar agar oplost.
  • Zodra alles is opgelost de pan van het vuur halen en laten afkoelen. Niet te lang, anders word het al stijf voordat het in de kwark gaat.
  • Voeg de agar agar aan de bananenkwark toe. Roer het heel goed door.
  • Schep/giet de kwark over de bodem en laat het minstens 8 uur opstijven
  • Garneer de taart met de banaan en de chocolade callets

Zoals u kunt lezen zit er in dit recept geen suiker. Een goed rijpe banaan geeft genoeg zoetigheid aan de kwark. Ook  de hagelslag zoet de kwark genoeg.

Het spikkeleffect van de hagelslag trekt weg naarmate de kwarktaart langer staat.

Veel plezier met maken en opetenIMG_4328

Advertenties