Oranje Boven kwarktaart recept

 

IMG_5103

Oranje Boven kwarktaart

 

Zoals beloofd hier het recept van de Oranje Boven kwarktaart

Oranje Boven kwarktaart

Ingrediënten:

Voor de browniebodem:

  • 100 gram dadels
  •   75 gram amandelmeel
  •   75 gram havervlokken
  •     1 eetl kokosolie of roomboter
  •     1 eetl cacao
  • een scheutje kokosroom of melk

Voor kwarkvulling:

  • 150 ml vers geperst sinaasappelsap met vruchtvlees
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram naturel roomkaas
  • 10 gelatine blaadjes
  • een paar druppels stevia of andere zoetstof
  • een paar druppels vanille- of sinaasappel aroma

Voor de bovenlaag:

  • 1 sinaasappel
  • 1 mandarijn
  • 2  gelatineblaadjes

Voor de garnering:

  • een paar gedroogde abrikozen
  •  decoratiesuiker feestglitters (AH)

Bereidingswijze:

De browniebodem:

  1.  Bekleed een springvorm van 24cm ∅ doorsnee met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Hak de dadels fijn en samen met de andere ingrediënten tot een deeg. is het deeg je te droog giet er dan nog een scheutje kokosroom of melk bij.
  4. Verspreid het deeg over de bodem van de springvorm. (Druk evt. aan met een natte lepel)
  5. Bak nu de bodem voor ± 20 minuten in de oven. Na het bakken de bodem goed laten afkoelen.
IMG_5110

Het bruine gedeelte is de browniebodem

 

De kwarkvulling:

  1. Laat de gelatine blaadjes weken voor ± 10 min. in koud water.
  2. Doe de kwark, de roomkaas en de druppels stevia  en/of aroma in een kom.
  3. Klop het geheel los met een vork. Voeg daarna de sinaasappelsap* toe en roer het goed door. * Hou een iets sinaasappelsap over om de gelatine mee aan te maken.
  4. Knijp de geweekte gelatine goed uit en doe die samen met het beetje overgebleven sap in een pannetje. Verwarm alles tot de gelatine goed is opgelost. Het mag niet koken.
  5. Voeg de iets afgekoelde gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer het goed door.
  6. Giet het hele mengsel nu op de bodem. Zet de taart nog niet in de koelkast op hard te worden, want de bovenlaag komt er nog op.

De bovenlaag:

  1. Schil de sinaasappel en de mandarijn en pureer ze allebei.
  2. Week de 2 gelatineblaadjes net zoals de blaadjes van de vulling en verwerk ze net als bij de vulling. Gebruik nu alleen iets van de puree om de gelatine mee aan te maken.
  3. Voeg de gelatine en de puree samen. Roer tot de gelatine goed is op genomen.
  4. Giet hierna het geheel over de vulling er roer met een sate-prikker verscheidene keren door de vulling en de bovenlaag zodat je een marmereffect krijgt.
  5. Zet nu de taart in de koelkast voor tenminste 4 uur.
20160426_164721_3_bestshot.jpg

Taart met vulling en marmerlaag

 

Garnering:

Verzin met de abrikozen een leuke versieren in elke vorm die je wilt. Mijn dochter heeft van de abrikozen een vlag gemaakt. Bestrooi de taart daarna als je wilt met de decoratiesuiker.

IMG_5104

Oranje Boven kwarktaart met garnering

 

Veel plezier met maken en smullen.

IMG_5109

Hema Klomp

Klomp Creatie’s

.

Advertenties

3 gedachten over “Oranje Boven kwarktaart recept

  1. Pingback: Oranje Boven kwarktaart recept | Klomp Creatie's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s