Rollade

De test werkt goed. Hij ging netjes op 65 graden piepen nu staat mijn rollade weer voor 15 min in de oven. Hij moet nu kernthemperatuur 90 halen.

image

Hier boven de rollade met kernthemperatuur 65.

Recept varkensrollade met sinaasappel
Wat heb je nodig:
3 sinaasappels
2 tenen knoflook, geperst
1eetl paprikapoeder
1 tl kaneel
1 tl gemalen komijn
3 eetl olijfolie
Zout en vers gemalen peper
1 varkensrollade

Vleesthermometer
Braadslee

Wat moet je doen:
1 Boen de sinaasappels. Rasp van 1 de schil en pers hem uit. Snij de andere 2 in parten(8).
2 Meng in een kom de knoflook, rasp, paprika, kaneel, komijn, olijfolie, zout en peper. Smeer dit over de rollade.
3 Leg de rollade en de sinaasappelparten in de braadslee. Schenk de sap over de rollade heen in de braadslee. Steek te thermometer in het vlees.
4 Schuif de braadslee in een oven van 150 graden Celcius. Braad de rollade ong 11/2 uur tot de thermometer 65 aangeeft. Schakel de oven dan in op 200 graden. Laat de rollade 15 min licht kleuren tot een kernthemperatuur van 70 of iets hoger.
5 Laat het vlees rusten voor 10 min. onder aluminiumfolie. Schenk 150ml water bij het braadvocht en maak van alle aanbaksels ern jus.
6 Snij de rollade in plakken en serveer met spruitjes en puree.

Die spruitjes of puree kan je natuurlijk ook vervangen voor wat anders. Maar ik ga het vanavond daarmee eten. Foto volgt nog .

Conclusie van de test. Prima thermometer. Aanwinst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s