Mueslirepen

Zoals beloofd zou ik het recept van de mueslirepen met jullie delen. Het orgineel komt uit Allerhande. Ik heb het iets aangepast.

image

Mueslirepen
Ingredienten:
125 boter
100 gram honing
100 gram vijgen of dadels(kan ook met een combi)
100 gram cranberry’s
100 gram gv. muesli (combi van havervlokken, gepofte boekweit, goibessen en rozijnen)
50 gram quinoa(mag ook gepofte)
50 rietsuiker
80 gram gv. zelfrijzend bakmeel(ik gebruik Doves Farm)

Oventemperatuur: 180 graden
Bakblik: bekleedde brownievorm of recht bakblik

Bereidingswijze:
– Boter, honing en suiker in een pan smelten
– Vijgen en/of dadels snijden
– Alle overige ingredienten afwegeb en in een grote kom doen
– De gesneden vijgen/dadels toevoegen
– De gesmolten boter, honing en suiker toevoegen en alles goed door roeren
–  Het mueslimengsel op de bakblik verdelen en plat drukken
– Bak de mueslirepen op 180 graden  20 min.
– Laat goed afkoelen en snij alles in repen zo groot als jezelf wilt

Extra tip:
Smelt 100 gram witte- en 100 gram melkchocolade. Giet dit voor dat je de repen snijd op het mueslimengsel. Laat het goed hard worden en snij daarna pas alles in repen.

image

Mueslirepen zonder chocolade

image

Mueslirepen met chocoladelaag

Veel plezier met bakken en opeten.;)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s